neděle 23. září 2012

Vichyssoise

Nejkrémovější, nejlepší - pórková polévka. Ale říkejte jí přece jen Vichyssoise, zní to o něco elegantněji a chutněji a to si tato polévka zaslouží.

Potřebné přísady:
2 pórky - pouze bílou část
1 střední cibuli nakrájenou na kostičky
3 lžíce másla
2 větší brambory na kostičky
150ml smetany ke šlehání
1,5l vývaru (masox)



 Postup:
1) Rozehřejte máslo a osmažte na něm cibuli a pórek. Jakmile začnou trochu hnědnout je správný čas tam přidat vývar.  Přiveďte k varu a přidejte kostičky brambor.


2) Vařte zhruba 15 minut - dokud brambory nezměknou. Poté polévku rozmixujte. Polévku můžete jíst teplou, ale i studenou, ve Francii se dokonce podává na ledové tříšti.


Dobrou chuť! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat